Zpět na webový portál

Jak ověřovat fotografie (8/11)

V případě, že byste si chtěli ověřit fotografii, existuje hned několik nástrojů. Najdou vám vybraný snímek a porovnají ho s dalšími fotografiemi na internetu. To se může hodit v případě, kdy si nejste jistí třeba tím, jestli je fotka opravdu aktuální. Stejně tak díky vyhledávání podezřelých vizuálů můžete narazit třeba na související článek, ve kterém už je jejich reálnost vyvrácená.

TinEye

Aplikaci TinEye najdete pod tímhle odkazem. Kromě funkce vyhledávání uživatelé oceňují i funkci porovnání. Jak funguje zjistíte v tomhle videu.


Google obrázky

Google obrázky pro vyhledávání snímků použil snad každý. Zkoušeli jste ale pomocí téhle stránky fotku i ověřit? Funguje to podobně jako TinEye, navíc vám ale výsledky propojí i se stránkami z vyhledávače. Google obrázky najdete pod tímhle odkazem.


InVID

Nejpokročilejší ze zmíněných nástrojů je InVID. Ten si můžete stáhnout jako rozšíření do prohlížeče. Můžete ho využít k vyhledávání obrázků přes další vyhledávače, kromě Google a TinEye třeba i Bing nebo Xandex. Mezi zajímavé funkce TinEye patří i možnost ověřování videí. Stáhnout si ho můžete na tady.

Podklady ke stažení

Videa