Zpět na webový portál

Robotická beruška Blue-bot (3/9)

Blue-Bot je obdobou Bee-Bota s tím rozdílem, že má k dispozici paměť až na 200 příkazů a k jeho naprogramování se ho nemusíte vůbec dotknout. Blue-bot se dá ovládat i pomocí Blue-Bot aplikace ze kteréhokoliv zařízení s bluetooth (mobilní telefon, tablet, počítač). Aplikace je ke stažení zdarma a je dostupná pro operační systémy iOS, Android, Windows 7+ a Mac OS.

Na Blue-Botovi najdeme totožná tlačítka jako na Bee-Botovi. Blue-Bot svým vzhledem nepřipomíná včelu, je vyrobený z transparentního plastu, děti tak mohou sledovat, co se děje uvnitř robota. Po spárování se zařízením, které ho ovládá, Blue-Bot svítí modře. Blue-Bot se dá také propojit i s tzv. taktilní programovací podložkou (TacTile Reader) viz obrázek níže, která umožňuje zadávat sekvence příkazů pomocí speciálních destiček s příkazy.

Taktilní programovací podložka (TacTile Reader)

Robotická zařízení (Bee-Bot a Blue-Bot) lze rozšířit o další příslušenství, umožňující např. posouvat předměty (radlice) či kreslit pomocí tužky či fixy, viz obrázky níže. K dispozici je také celá řada tematických podložek (tzv. playgroundů).

    

Ukázka příslušenství pro robotická zařízení Bee-Bot a Blue-Bot