Zpět na webový portál

Nástroje a aplikace: komplexní e-learningová řešení  (5/9)

Nejoptimálnější pro výuku, testování a komunikaci učitelů se žáky jsou komplexní e-learningová řešení. Ta nabízejí mix různých funkcí, které mohou v rámci vzdělávání na dálku uspokojit maximum potřeb jak ze strany učitele, tak ze strany žáků a rodičů. Většinu z platforem je možné používat prostřednictvím internetového prohlížeče, smartphonu nebo tabletu.  

V rámci balíčků G Suite lze získat pro vzdělávání aplikaci Google Classroom. Jak si nastavit a integrovat toto zajímavé a praktické řešení od Google si můžete přečíst v samostatné sekci ​​⏬ zde

Velmi oblíbený nástroj pro výuku, vzdělávání a komunikaci je platforma Microsoft Teams Office 365 pro vzdělávací organizace. Návody, jak s Microsoft Teams zacházet v praxi, najdete ⏬ na této stránce.

A pokud hledáte open-source (tzv. otevřený) software, pak lze zvolit třeba populární webovou aplikaci ⏬ Moodle, která není jen platformou pro publikování studijních materiálů, ale pokrývá nejrůznější potřeby e-learningu a lze v ní používat diskuze a chat. Umožňuje například vzájemné hodnocení prací samotnými žáky a v neposlední řade umí procvičit nabyté znalosti. A je kompatibilní s Microsoft Teams (Atto Teams Meetings plugin for Moodle).