Zpět na webový portál

Aktivity, kanály a karty (4/19)

Základní rozhraní nástroje Microsoft Teams skrývá poměrně velké množství prvků a nastavení. Při prvním použití Teams možná nebudete vědět, co se za kterou částí aplikace schovává. Pojďme se proto podívat na ty základní funkce, které budete při používání Teams používat prakticky neustále. 

Aktivita

To je vlastně proud všech notifikací a novinek, které se ve vašem rozhraní objeví a dostanete na ně upozornění. Pokud pracujete v rámci více týmů, chatů nebo kanálů, přijde vám funkce určitě vhod. Díky upozornění vám žádná novinka a informace neunikne. Pokud byste měli pocit, že se na vás valí notifikací příliš nebo chcete najít něco konkrétního, lze využít možnost filtrování. Můžete si vybrat mezi všemi aktivitami a vaší vlastní aktivitou.

Anebo můžete vyfiltrovat notifikace podle jednotlivých typů.

Týmy a kanály

Základní funkcionalitou Microsoft Teams jsou tzv. týmy a kanály. Ty vám umožňují lepší práci s aplikací a poskytnou přehlednější rozhraní pro žáky i učitele. Tým je vždy nadřazený kanálu. To znamená, že pod jednotlivé týmy většinou patří více kanálů, které slouží k různým účelům a aktivitám.

Nejčastější rozčlenění je takové, že pod jednotlivými týmy najdete konkrétní třídu (tým). Týmu podřazený je právě tzv. kanál. Kanálem většinou bývají jednotlivé předměty, témata nebo okruhy. Zvolit si ale můžete samozřejmě i jinou strukturu. Častým příkladem bývají například specializované předměty, kam chodí žáci z více tříd.

Každý tým i kanál obsahuje tzv. karty. Základem každého týmu je vždy veřejná konverzace a karta, do které jdou přidávat soubory. Hned po založení tak můžete začít v rámci týmu nebo kanálu konverzovat a spolupracovat.

Ke každému kanálu můžete přidávat i další aplikace. A to jak aplikace z balíčku Office 365, tak aplikace třetích stran. Takových aplikací podporují Microsoft Teams velké množství a stále přibývá podpora dalších. O tom, jak používat Teams ve spojení s jinými aplikacemi máme samostatnou kapitolu.

Podklady ke stažení