Zpět na webový portál

Na online seznamkách soukromí neexistuje (2/3)

Cokoliv (informace, fotky nebo videa) co nahrajete na internetovou seznamku nebo do seznamovací aplikace, nahráváte na internet, tedy do veřejného prostoru. Ať už se seznamka jako taková tváří sebebezpečněji, k jejímu obsahu se může dostat v podstatě kdokoliv. A pak s ním může naložit, jak se mu zlíbí. Provozovatelé jsou do velké míry bezbranní a často se zříkají zodpovědnosti.

Navíc některé seznamky jsou podvod od samého počátku. Zakládají profily automaticky i lidem, kteří si je sami nezaložili. Jednoduše vykrádají profily na jiné sociální síti, nejčastěji Facebooku. Pak pomocí falešného profilu vaším jménem zvou vaše přátele, aby si také založili účet. Tyhle typy seznamek mají většinou zdarma jen minimum funkcí. Abyste se na nich mohli s někým spojit, musíte zaplatit.

Pozor na to, co o sobě na seznamce říkáte. Tinder, jedna z nejznámějších seznamovacích aplikací, je plný profilů s fotkami, jmény a dalšími informacemi. O komkoliv si tak můžete i bez navázání kontaktu dohledat spoustu věcí přes internet. Třeba i díky tomu, že Tinder nabízí propojení s Instagramem, takže rázem máte k dispozici i stovky dalších fotografií objektu svého zájmu. Při troše pozornosti se z nich dá odvodit ledacos: odkud jste, kde pracujete, do jaké školy chodíte, jaké jsou vaše zvyky atd.

Kvízy

Podklady ke stažení

Videa