Zpět na webový portál

Administrace Office 365 a přidání uživatelů (3/19)

Pro kompletní správu vašeho účtu Microsoft Office 365 slouží tzv. administrační rozhraní. Do něj získáte přístup po založení účtu. Office 365 pro školy rozlišuje dva základní typy uživatelů - učitele a žáka. Ke každému typu uživatelů máte v základní verzi dostupných 5 000 licencí, což by mělo stačit pro každou školu. Pokud chcete dát přístup do Teams i žákům (což určitě chcete), je třeba tuto možnost nejdříve povolit. V nastavení Teams zvolíte volbu uživatele/licence a v ní vyberete  možnost „vzdělání - student“ a „zapnout Teams pro všechny uživatele tohoto typu“.

Dalším důležitým krokem je přidání studentů a žáků. To provedete v levém menu „Uživatelé“ při výběru položky „Aktivní uživatelé“. Následně máte možnost přidat uživatele buď po jednom, nebo nahrát hromadně víc uživatelů.

Při importu se doporučuje použít jako „oddělení“ jednu třídu. Podle oddělení se totiž dá filtrovat v uživatelích a díky tomu snadno přiřadíte žáky do skupiny. Rozdělení žáků do skupin (tedy tříd) se vám bude hodit v případě, že budete chtít v rámci Teams pracovat s jednotlivými třídami a přidávat je hromadně do týmů. 

Podklady ke stažení