Zpět na webový portál

Možnosti Minecraftu (2/4)

V prostředí Minecraftu mohou žáci programovat, vytvářet nová virtuální prostředí a procvičovat si nejrůznější předměty od matematiky po dějepis, například si naprogramovat průběh historické bitvy nebo se projít středověkým městem. Minecraft: Education Edition také výrazně podporuje jejich kreativní rozvoj a logické uvažování. Je to svět, kde jediným limitem je představivost uživatelů.

Pro učitele je Minecraft nástrojem a platformou pro vzdělávání zcela novým způsobem. Pomocí bloků se děti učí chápat, jak fungují tělesné orgány, chemické reakce a důležité mechanismy, učí se formulovat algoritmy a programovat je ve vizuálním prostředí. Učitel má příležitost hru řídit a sledovat, jak je látka vnímána. Nicméně kromě blokového programování v MakeCode je dostupné i programování pomocí Javascriptu nebo Pythonu. Díky tomu se programování v Minecraftu dnes učí i na desítkách středních škol.

Do vašich „výtvorů“ se díky zabezpečenému přihlášení pomocí účtu Office 365 nikdo nedostane. Oceníte i funkci kamery a portfolia, díky kterým si studenti mohou dělat záznamy o svých vlastních projektech, jako je například stavba domu, a sledovat tak svůj pokrok.

Žáci i učitelé v edukativní verzi hry najdou sadu speciálních bloků, které jsou určeny pro vzdělávání: značky pro sdílení souborů, určení směru, školní tabule nebo odkazy na webové stránky.

Velkým plusem je vylepšený multiplayer, díky kterému může ve virtuálním světě Minecraftu bez nutnosti samostatného serveru spolupracovat až 30 žáků.

 

Podklady ke stažení