Zpět na webový portál

Programovatelný robot Ozobot (1/2)

Ozobot je jednou z nejpokročilejších programovatelných robotických pomůcek, které lze s úspěchem využít ve výuce na všech stupních škol.

Ozoboty je možné rychle a snadno programovat pomocí kresby – barevných kódů (tzv. ozokódů) nebo prostřednictvím intuitivního vizuálního editoru OzoBlockly. Ozobota také můžeme snadno propojit s tabletem a ovládat pomocí uživatelsky přívětivé aplikace, která rozšiřuje potenciál tohoto zařízení o celou řadu dalších prvků.

Ozoboti se prodávají ve dvou základních verzích 

  • Ozobot BIT 2.0 – levnější verze, obsahující základní senzory určené k rozpoznávání barevných kódů – bez předních a zadních senzorů a zvukového rozhranní.
  • Ozobot EVO – dražší verze, která kromě základních senzorů obsahuje také přední a zadní senzory umožňující detekovat překážky, zvukovou signalizaci apod.

Ozobot se nabíjí prostřednictvím microUSB kabelu a na jedno nabití vydrží přibližně 60 minut.

K čemu ozobot je?

Ozobot u dětí rozvíjí kreativitu, logické a informatické myšlení, učí základům programování a robotiky, součaně je zábavný a pro žáky dostatečně atraktivní. Lze ho s úspěchem využít na 1. i 2. stupni ZŠ. Ozobot věrně simuluje nasazení robotických technologií v reálném světě, a připravuje tak žáky mimo jiné na nové profese, ve kterých jsou a budou roboti aktivně využíváni. V současnosti roboty, kteří fungují na podobných principech jako ozobot, využívají např. skladovací a spediční firmy (Amazon), nemocnice (rozvoz jídla, rozvoz prádla), zemědělské firmy apod.

Podklady ke stažení