Zpět na webový portál

Úvod do tématu (1/19)

Microsoft Teams je centrum pro týmovou a online spolupráci od společnosti Microsoft. Teams lze výborně využít pro vyučování, spolupráci a řízení v rámci školy nebo třídy na dálku. Jsou součástí balíčku Office 365 pro vzdělávací organizace, který je dostupný pro všechny učitele, žáky a studenty zdarma.

Velkou výhodou služby Microsoft Teams je, že sdružuje pod jednou střechou všechny funkcionality, které škola pro vzdělávání na dálku potřebuje. Cílí na nejčastější a jedinečné potřeby každé skupiny nebo třídy, které spolu potřebují komunikovat, a umožní jim spolupracovat tak, aby zadané úkoly byly dokončeny co nejrychleji.

Nabízí individuální i skupinové konverzace v chatu, lze v ní založit týmy, například na úrovni tříd, a v nich jde sdílet důležité informace, soubory, úkoly a testy nebo obrazovky. Vhod vám přijde také seznam žáků a učitelů, kteří budou Teams využívat. Ten můžete získat například v Bakalářích, pokud je vaše škola používá.

Microsoft Teams jsou úzce spojené s ostatními aplikacemi z rodiny Office 365, jako jsou Word, Excel, PowerPoint, Forms, OneNote a Poznámkový blok. Teams lze také propojit s dalšími praktickými aplikacemi jako Canvas, FlipGrid a Kahoot!. Vzhledem k tomu, že jde o cloudové řešení, Teams fungují online a jsou dostupné jak pro desktopová zařízení s Windows a Mac OS, tak i pro mobilní zařízení s Androidem a Apple iOS.

 

Podklady ke stažení